Amerikaans-Samoa

Amerikaans-Samoa

Amerikaans-Samoa

Amerikaans-Samoa is een afgelegen eilandgebied in de Stille Oceaan, met een unieke cultuur, prachtige landschappen en een tropisch klimaat.

Beste reistijd Amerikaans-Samoa: november t/m april
Visum nodig: nee, indien korter dan 30 dagen verblijf
Vliegduur: 37 uur
Taal: Engels en Samoaans
Inentingen: aanbevolen: DTP en Hepatitis A

Zelf samenstellen: Google Flights – Booking.com

Tien bezienswaardigheden Amerikaans-Samoa:

 1. National Park of American Samoa: Een prachtig nationaal park met weelderige regenwouden, kristalheldere wateren en wandelpaden.
 2. Pago Pago: De hoofdstad van Amerikaans-Samoa, met een schilderachtige haven en kleurrijke markten.
 3. Mount Alava: Een indrukwekkende berg met adembenemend uitzicht over de eilanden en de oceaan.
 4. Aunu’u Island: Een klein eilandje met prachtige stranden en een levendig koraalrif, perfect om te snorkelen of te duiken.
 5. Ofu-Olosega: Twee adembenemende eilanden die bekend staan om hun afgelegen stranden en spectaculaire kliffen.
 6. Ta’u: Het meest afgelegen eiland van Amerikaans-Samoa, met een ongerepte natuur, historische bezienswaardigheden en rustige stranden.
 7. Tula: Een belangrijke archeologische vindplaats met overblijfselen van oude Samoan-dorpen en ceremoniële stenen.
 8. Fagatele Bay National Marine Sanctuary: Een beschermd marien gebied met een rijk onderwaterleven, perfect voor snorkelen en duiken.
 9. Alega Beach: Een prachtig strand met zacht zand en turquoise wateren, ideaal om te zwemmen en te zonnebaden.
 10. Leone Church: Een historische kerk die dateert uit de 19e eeuw, met prachtige architectuur en culturele betekenis voor de lokale bevolking.

Vijf interessante feiten over Amerikaans-Samoa:

 1. Politiek status: Amerikaans-Samoa is een niet-geïncorporeerd territorium van de Verenigde Staten. Hoewel het onder Amerikaans bestuur valt, is het geen volwaardige Amerikaanse staat en heeft het een unieke politieke status.
 2. Traditionele cultuur: Het land heeft een rijke Polynesische cultuur die tot op de dag van vandaag sterk wordt gekoesterd. Traditionele gebruiken, zoals dansen, zang en tatoeages, spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven.
 3. Amerikaans-Samoa Football Association: Ondanks de relatief kleine bevolking van het eilandgebied heeft Amerikaans-Samoa een opmerkelijke aanwezigheid in de wereld van het voetbal. De Amerikaans-Samoaanse nationale voetbalploeg heeft internationale erkenning gekregen vanwege hun vastberadenheid en doorzettingsvermogen.
 4. Tutuila: Het eiland Tutuila, waarop de hoofdstad Pago Pago zich bevindt, herbergt de meeste inwoners van Amerikaans-Samoa. Het is een schilderachtig eiland met weelderige bergen, schilderachtige baaien en prachtige stranden.
 5. Geografische diversiteit: Ondanks zijn kleine formaat biedt het land een opmerkelijke geografische diversiteit. Van weelderige regenwouden tot majestueuze bergen en idyllische stranden, het eilandgebied heeft een overvloed aan natuurlijke schoonheid om van te genieten.

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Amerikaans-Samoa? Neem contact met ons op.