Amerika

Amerika

amerika

Amerika is een uitgestrekt vakantieland met diverse landschappen, iconische steden, nationale parken, historische bezienswaardigheden en culturele diversiteit.

Beste reistijd Amerika: hele jaar
Visum nodig: ja
Vliegduur: 8 uur
Taal: Engels
Inentingen: Geen

Bekijk en vergelijk eenvoudig het meest complete aanbod aan pakketreizen Amerika van Nederlandse reisorganisaties:
(Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan)

Tui
Vakantiediscounter
De Jong Intra
Riksja
Tenzing
Djoser
Amerikaplus
333 Travel
BBI

Zelf samenstellen: Google Flights – Booking.com – Sunny Cars

Tien bezienswaardigheden Amerika:
 1. Grand Canyon – Een adembenemende kloof in Arizona, bekend om zijn spectaculaire uitzichten en wandelmogelijkheden.
 2. Statue of Liberty – Het iconische standbeeld in New York Harbor dat symbool staat voor vrijheid en welkom.
 3. Yellowstone National Park – ’s Werelds eerste nationale park, met geisers, watervallen, wilde dieren en prachtige landschappen.
 4. Golden Gate Bridge – Een beroemde hangbrug die San Francisco verbindt met Marin County, en een architectonisch meesterwerk is.
 5. Times Square – Het bruisende hart van New York City, bekend om zijn felverlichte billboards, theaters en levendige energie.
 6. Walt Disney World – Een van ’s werelds grootste en meest bezochte pretparken in Orlando, Florida, met magische attracties en entertainment.
 7. The White House – De officiële residentie en werkplek van de president van de Verenigde Staten, gelegen in Washington D.C.
 8. Hollywood Walk of Fame – Een iconisch trottoir in Los Angeles met sterren en namen van beroemde artiesten uit de entertainmentindustrie.
 9. Mount Rushmore – Een indrukwekkend monument in South Dakota, met de uitgehouwen gezichten van vier Amerikaanse presidenten.
 10. Hawaii Volcanoes National Park – Een park op Hawaï met actieve vulkanen, lavavelden, tropische flora en unieke geologische formaties.
Vijf interessante feiten over Amerika:
 1. Amerika is het op twee na grootste land ter wereld, zowel qua oppervlakte als bevolking. Het beslaat een enorm gebied van ongeveer 9,8 miljoen vierkante kilometer en heeft meer dan 331 miljoen inwoners.
 2. De Verenigde Staten hebben de meeste Nobelprijswinnaars van alle landen, met name op het gebied van natuurkunde, scheikunde en geneeskunde. Amerikaanse wetenschappers en onderzoekers hebben baanbrekende ontdekkingen gedaan die de wereld hebben veranderd.
 3. Het land herbergt enkele van ’s werelds meest iconische en invloedrijke bedrijven, waaronder technologiegiganten zoals Apple, Google, Microsoft en Facebook. Veel van deze bedrijven hebben een aanzienlijke impact op de wereldwijde economie en innovatie.
 4. Amerika heeft een opmerkelijk divers landschap, variërend van uitgestrekte woestijnen zoals de Mojave-woestijn tot majestueuze bergen zoals de Rocky Mountains en adembenemende kustlijnen zoals die van Californië en Maine.
 5. De Verenigde Staten zijn een smeltkroes van culturen, etniciteiten en talen. Het land verwelkomt immigranten van over de hele wereld en heeft een rijke culturele diversiteit. Dit heeft geleid tot een unieke mix van tradities, keukens en levensstijlen in verschillende regio’s van het land.

Amerika vakantie boeken? Klik op de link van de desbetreffende reisorganisatie om direct naar het aanbod te gaan:

Tui
Vakantiediscounter
De Jong Intra
Riksja
Tenzing
Djoser
Amerikaplus
333 Travel
BBI

Hulp nodig bij het boeken van je vakantie naar Amerika? Neem contact met ons op.